koláče
zdravie

Nebezpečný cukor

0 149
Mgr. Hrivňáková Jaroslava

 

Neblahé  následky konzumácie cukru na ľudský organizmus sa stali dôvodom, prečo ho dnes mnohí odborníci nenazvú inak ako biely jed. Hovoríme o monosacharidoch, jednoduchých,  či  tzv. rýchlych cukroch.

 

Čo spôsobuje nadmerná konzumácia cukru :

 

1.  zvýšenie hladiny cukru v krvi

2.  potláčanie chuti do jedla / nedostatok pre telo potrebných živín /

3   vznik zubného kazu

4.  vznik alergií

5.  obezitu / premenou cukru na tuky /

6.  oslabenie imunitného systému

7.  ospalosť, únavu, depresie

8.  kandidózu a jej chronické prejavy

9.  odoberanie vápnika, sodíka, chrómu, zinku, mangánu, vitamínov skupiny B z organizmu

10. vznik osteoporózy

11. urýchlenie starnutia /mení štruktúru kolagénu /

12. narušenie hormonálnej rovnováhy

13. zníženú schopnosť koncentrácie

14. narušenie štruktúry DNA, čoho následkom sú degeneratívne choroby

15. prekysľovanie organizmu

16. bolesti hlavy –  migrény

17. vznik rakoviny

18. zvýšenie systolického krvného tlaku

19. hyperaktivitu u detí konzumujúcich veľa sladkostí

20. nízku hmotnosť novorodencov

Facebookmail
Facebookmail

O autorovi / 

admin

Pridaj komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné položky sú označené *

Meniny na týždeň:

Dnes je: , čas:  

31.03.2023 ... má meniny Benjamín
01.04.2023 ... má meniny Hugo
02.04.2023 ... má meniny Zita
03.04.2023 ... má meniny Richard
04.04.2023 ... má meniny Izidor
05.04.2023 ... má meniny Miroslava
06.04.2023 ... má meniny Irena

sledujte nás:

Facebookmail

zdieľanie:

Facebookmail

Posledné komentáre:

  • admin Tibetská kefírová huba
    Neviem zodpovedne odpovedať. Skúšali sme kefírové zrná zmraziť ako spôsob dočasného uskladnenia. Nepoužili sme pritom navyše sušené mlieko. Mrazili sme…

Reklama: