
Mgr. Hrivňáková Jaroslava
Neblahé následky konzumácie cukru na ľudský organizmus sa stali dôvodom, prečo ho dnes mnohí odborníci nenazvú inak ako biely jed. Hovoríme o monosacharidoch, jednoduchých, či tzv. rýchlych cukroch.
Čo spôsobuje nadmerná konzumácia cukru :
1. zvýšenie hladiny cukru v krvi
2. potláčanie chuti do jedla / nedostatok pre telo potrebných živín /
3 vznik zubného kazu
4. vznik alergií
5. obezitu / premenou cukru na tuky /
6. oslabenie imunitného systému
7. ospalosť, únavu, depresie
8. kandidózu a jej chronické prejavy
9. odoberanie vápnika, sodíka, chrómu, zinku, mangánu, vitamínov skupiny B z organizmu
10. vznik osteoporózy
11. urýchlenie starnutia /mení štruktúru kolagénu /
12. narušenie hormonálnej rovnováhy
13. zníženú schopnosť koncentrácie
14. narušenie štruktúry DNA, čoho následkom sú degeneratívne choroby
15. prekysľovanie organizmu
16. bolesti hlavy – migrény
17. vznik rakoviny
18. zvýšenie systolického krvného tlaku
19. hyperaktivitu u detí konzumujúcich veľa sladkostí
20. nízku hmotnosť novorodencov




Meniny na týždeň:
Dnes je: , čas:
01.04.2023 ... má meniny Hugo
02.04.2023 ... má meniny Zita
03.04.2023 ... má meniny Richard
04.04.2023 ... má meniny Izidor
05.04.2023 ... má meniny Miroslava
06.04.2023 ... má meniny Irena
Akcie:
Posledné komentáre:
-
admin Tibetská kefírová huba Asi ako každý kyslomliečny výrobok. Napríklad kyslé mlieko. -
admin Tibetská kefírová huba Neviem zodpovedne odpovedať. Skúšali sme kefírové zrná zmraziť ako spôsob dočasného uskladnenia. Nepoužili sme pritom navyše sušené mlieko. Mrazili sme…
Pridaj komentár