zdravie

Pohľad odborníka – LKVB6, SuperBromelain + Papain

0 146
Vladimír Baran, PhDr.
vedecký pracovník Slovenskej akadémie vied

 

LKVB

 

LKVB6 pôsobí veľmi razantne a komplexne ako harmonizátor metabolizmu s výraznými účinkami na lipolýzu (odbúravanie tukov). Je vhodným doplnkom diéty pre diabetikov a ženy v období tehotenstva. Pomáha pri zdravej výžive detí. Veľmi účinne pôsobí pri „prečistení organizmu“, teda rýchlej úprave celkového metabolizmu po rôznych ochoreniach, tráviacich poruchách. Hlavnou silou prípravku je, že prirodzenou cestou vracia organizmu stratenú rovnováhu a preto sa jeho účinok prejavuje vo viacerých smeroch.

 

Prípravok pôsobí cestou podpory činnosti štítnej žľazy. Po hypofýze  je to najdôležitejšia žľaza s vnútornou sekréciou produkujúca tyroideálne hormóny. Vo svojej činnosti je nenahraditeľná, pretože jej hormóny zvyšujú a udržiavajú potrebnú úroveň metabolizmu zvýšením priepustnosti bunkových membrán, stimuláciou syntézy širokej palety dôležitých enzýmov potrebných pre proteosyntézu a kontrolou syntézy makroenergetickych fosfátových molekúl. Hormóny štítnej žľazy majú priamy vplyv na metabolizmus cholesterolu. Ich účinok v konečnom dôsledku výrazne znižuje hladinu cholesterolu a iných lipoproteínov – tukov. Viac ako polovica vstrebaného jódu črevnou stenou sa rýchle vylúči obličkami do moču. Len menšiu polovicu vstrebaného jódu zachytí štítna žľaza. Pritom jód nesmie byť viazaný na bielkoviny, pretože ten sa v štítnej žľaze nezachytí. Preto je dôležité dôkladné a neporušené trávenie a prísun o niečo väčšieho množstva jódu v potrave. Morská riasa Kelp je jeden z najbohatších zdrojov prírodného jódu.

 

Denná spotreba jódu pre dospelého človeka je 100mg a môže byť krytá len z dostatočného množstva kvalitnej potravy a niektorých prírodných minerálnych vôd. Nedostatok jódu spôsobuje strumu, čo je ochorenie štítnej žľazy.

 

SuperBromelain + Papain

 

SuperBromelain + Papain obsahuje organické enzýmy kontrolujúce natrávenie veľkých molekúl bielkovín. Majú veľmi silnú tráviacu aktivitu. Takýto aktívny enzým dokáže natráviť (štiepiť) 700-násobné váhové množstvo proteínov.

 

V procese trávenia sú absolútne nezastupiteľné, pretože ich znížený obsah v potrave spôsobuje nedokonalé štiepenie bielkovín na menšie molekuly, ktoré musia byť absorbované do krvného toku a ním sa dostať na miesta potreby – do svalov, obličiek, pečene, srdca, kože, mozgu… Nedokonale spracovaná (natrávená) potrava zostáva v čreve, kde hnije a prispieva k pomnoženiu hnilobných baktérii. Následky sú veľmi nepríjemné a zdraviu škodlivé. Okrem zvýšeného obsahu plynu v črevách hnilobné baktérie (pri disbióze) produkujú histamín a tiež toxické metabolity, čo spôsobuje alergické reakcie, poruchy osmotickej rovnováhy v tkanivách (prejavujú sa nezápalovými opuchmi), poruchy činnosti obličiek a pečene a následne ostatných orgánov (klinické prejavy sú potom špecifické).

Facebookmail
Facebookmail

O autorovi / 

admin

Pridaj komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné položky sú označené *

Meniny na týždeň:

Dnes je: , čas:  

20.01.2020 ... má meniny Dalibor
21.01.2020 ... má meniny Vincent
22.01.2020 ... má meniny Zora
23.01.2020 ... má meniny Miloš
24.01.2020 ... má meniny Timotej
25.01.2020 ... má meniny Gejza
26.01.2020 ... má meniny Tamara

sledujte nás:

Facebookmail

zdieľanie:

Facebookmail

Posledné komentáre:

Reklama: